Hvitt kjøtt

Hvitt kjøtt er i vinden, og stadig flere velger det hvite framfor det røde. Vi blir hele tiden møtt av sunne budskap, og de fleste av oss har fått med oss at hvitt kjøtt er magrere, og dermed sunnere, enn det røde kjøttet. Når vi snakker om hvitt kjøtt så snakker vi om kylling og kalkun. Mange tror at også svin hører til det hvite kjøttet, men det gjør det altså ikke, foreløpig. Norske produsenter jobber for å endre på definisjonene, da det er den amerikanske svineproduksjonen som setter standarden for hvorvidt svin skal gå for å være rødt eller hvitt, og den amerikanske skiller seg mye fra den norske svineproduksjonen.

Uansett, her får du noen gode oppskrifter på middagsretter med hvitt kjøtt, som du kan spise 2-3 ganger i uken.

Kylling i form

Det er både raskt og enkelt å lage denne retten, og når du først har kuttet opp alle ingrediensene, så lager den seg selv. Del opp kyllingfileten i strimler, og brun dem litt på pannen før du legger dem i en ildfast form. Kutt opp ønskede grønnsaker, slik som brokkoli, gulrøtter og rødløk. Ha grønnsakene og creme fraiche i den ildfaste formen sammen med kyllingen, og strø på litt salt og pepper. Stek det hele på 180 grader i 20 minutter. Retten er ferdig når sausen begynner å bli litt fyldig og grønnsakene kjennes møre ut. Server sammen med fullkornsris, bokhvete eller hjemmelaget brød.

La kyllingen innta lørdagskvelden

Til denne smakfulle fristelsen trenger du en hel kylling. Du skal kunne lage en slags lomme mellom kjøttet og skinnet på kyllingen. I denne lommen skal du legge en farse av cottage cheese med finhakket persille og hvitløk. Gni deretter hele kyllingen inn med salt og pepper, og legg den i en form. Formen bør ha litt høyde på kantene, for du skal også ha grønnsaker og buljong i formen. Kutt opp ønskede rotgrønnsaker i litt store biter, og legg dem rundt kyllingen i formen. Bland hønsebuljong med vann i forholdet 1 terning til 2,5 dl vann, og hell halvparten over kyllingen. Det resterende heller du over kyllingen etter at den har stått 15 minutter i ovnen. Total steketid er på rundt 40 minutter.

Sett hele formen på bordet og ønsk velkommen til lørdagskosen!

Den hvite biffen

Hvem har sagt at biff må være rød? Overrask mannen din med en sunn og smaksrik kalkunbiff, så får du garantert stjerner i boka. Del kalkunfileten i like store biffer. 600 gram bør gi deg fire biffer. Krydre dem med salt og pepper, og brun dem litt i en panne med smør. Biffene skal steke seg ferdig i stekeovnen, i omtrent 6-7 minutter på 200 grader. Da blir de rosa, så ønsker du dem mer stekt må du steke dem litt lenger.

Disse biffene gjør seg veldig godt sammen med hjemmelaget potetmos med ruccola samt ønskede grønnsaker til. Stek litt løk og sopp sammen med cherrytomater, og vend litt ruccola inn i den hjemmelagde potetmosen. Dersom dere syns ruccola har en litt for skarp smak, kan dere tilsette andre urter med smaker dere liker.

Privacy Policy