Rødt kjøtt

Rødt kjøtt er en av våre viktigste kilder til livsviktige proteiner. Det er mange som advarer mot inntak av rødt kjøtt, og en god del av oss velger å ikke spise rødt kjøtt i det hele tatt. Dersom det er et valg som du har tatt, så er det veldig viktig at du finner gode alternativer som kan dekke dine næringsbehov.

Det er ikke nødvendig å kutte ut alt rødt kjøtt, så lenger du kutter ned på mengden, og spiser det maks 1-2 ganger i uken. Forsøk også å unngå bearbeidet kjøtt. Bruk heller litt ekstra penger på kjøtt som du handler hos en slakter. Det finnes mange gode rette du kan lage på rødt kjøtt, og du får mat som metter. Når du kjøper kjøtt hos slakteren kan du planlegge slik at du kan bruke kjøttet til to av ukens middager. Husker du også på at grønnsaker skal være mer enn bare tilbehør, så får du en ekstra god og næringsrik middag.

Biffsalaten for han og henne

Hvem har vel ikke stått i den klassiske diskusjonen med kjæresten sin – hun vil ha salat til middag, han lengter etter en saftig biff. Vær kreativ og løs dette med å lage en ny rett som gir begge to viljen sin. Lag en deilig biffsalat.

La henne plukke ut de grønne ingrediensene (ikke glem fetaosten), så kan han velge ut biffstykkene eller de ferdig strimlede biffstykkene. Skal dere bruke grønnsaker som bør kokes i et par minutter, slik som sukkererter og asparges, så gjør dette først. Behandle grønnsakene ved å helle ut kokevannet og skylle de i kaldt vann med en gang. Da får du sprø og gode grønnsaker. Kutt opp løk, cherrytomater, agurk og paprika. Del fetaosten i terninger, og kutt opp andre ingredienser dere måtte ønske å ha med.

Mens hun ordner de grønne ingrediensene kan han steke biffstrimlene i flere omganger. Krydre de med salt og pepper, og bruk en varm panne med olje i.

Er det slik at noen liker det ene men ikke det andre? Da trenger dere ikke å blande alle ingrediensene i en skål, men la alle få plukke så mye de ønsker av de ulike ingrediensene.

Den tradisjonelle søndagsmiddagen – Oksestek

La dine egne barn få ta del i de gode minnene fra din egen barndom. Gjør søndagen til en ekstra spesiell dag, og spar én av de to middagene med rødt kjøtt til søndagen. Overrask familien din med en god, næringsrik og deilig oksestek.

Gni steken inn med salt og pepper, og plasser et steketermometer i den tykkeste delen av oksesteken. Legg steken i en ildfast form, og fyll plassen rundt den med kuttet gulrøtter og løk. Hell litt vann i formen, og sett steken inn i en forvarmet ovn på 125 grader. Her skal den stå i omtrent to og en halv time, men det avhenger selvsagt av stekens tykkelse. Når steketermometeret viser mellom 65 og 70 grader, så er den ferdig. Ønsker dere en rosa stek, så er den ferdig på 65 grader. Husk å etterfyll med litt vann i formen underveis i steketiden dersom det blir behov for dette. Når steken er ferdig trenger den å hvile i 15 minutter før noen skjærer i den. Server steken sammen med fløtegratinerte poteter, smørdampede grønnsaker og en hjemmelaget rødvinssaus.

Hele familien kommer til å elske søndagene, og prikken over i-en setter du med en god og sunn dessert. Du finner gode tips til dette også her på våre sider.

Privacy Policy