Sunne desserter og søtsaker

Det er på ingen måte slik at sunnhet og deilige søtsaker ikke kan gå hand i hand. Én ting er at når du spiser sunt, så får du et større budsjett å gå på når det kommer til godsaker med flere kalorier, men det er heller ikke nødvendig å fylle hele budsjettet. Det finnes uendelig mange desserter og søte saker som er både sunne, smakfulle og næringsrike. Her gir vi deg noen smakebiter. Server de gjerne sammen med noen av kjøttmiddagene vi også har presentert på sidene våre.

Sprø og deilig smuldrepai

Smuldrepai er enkelt å lage, og du kan lage det i en større form eller i porsjonsstørrelser ved å for eksempel bruke store muffinsformer. Skrell, kutt og kok 4 epler til de blir møre. Bland de sammen med 2 ss sukker slik at det blir en eplemost. Ønsker du litt ekstra piff kan du prøve deg med litt rosmarin eller andre smaksurter. Her er det bare fantasien som setter grenser, og husk at fantastiske retter blir skapt av mennesker som våger å prøve nye og spennende smakskombinasjoner.

Hell eplemosten i formen eller formene du ønsker å bruke, og strø over knust kavring som er rørt sammen med smør og sukker. Steker du i en større form må paien stå i omtrent 20 minutter, men bruker du mindre porsjonsformer så holder det med 10 minutter. Smuldrepaien skal stekes på 180 grader, midt i ovnen.

Serveres sammen med vaniljekesam eller yoghurtis. Eller hvorfor ikke servere den sammen med deilig hjemmelaget is?

En sunnere, god og hjemmelaget is

Du trenger ikke ismaskin eller tonnevis av sukker for å lage gode og deilige hjemmelagde iskremer. Denne er superenkel og rask og lage, og du kan variere den med alle de smakene du måtte ønske.

Lag en eggedosis av 3 eggeplommer og melis. Bland bær eller annet du måtte ønske sammen med en boks mager vaniljekesam. Bland både eggedosisen og kesamblandingen i en beholder, og sett den i fryseren. Husk å røre noen ganger i løpet av fryseprosessen, så unngår du at det danner seg isnåler i iskremen din. Har du ismaskin, så bruk denne. Da slipper du å røre i iskremen selv.

Smaker kjempegodt, er mye sunnere enn den iskremen du kjøper og du kan selv bestemme hvilke smaker du ønsker, samt hvor sterke smaker du ønsker deg.

Litt sterkere, for deg som liker at det biter litt

Søtt og sterkt er alltid en super-duper kombinasjon, så hvorfor ikke prøve deg på ananas med chili og iskrem til?

Rens en ananas, og del den i fire. Denne skal du ovnsbake på 180 grader i omtrent 20 minutter. Men først må du fjerne stilken. Over ananasen skal du helle en deilig blanding av limesaft, honning og vann som er blandet med frøene fra en vaniljestang. Til slutt strør du over finhakket chili.

Har du litt hjemmelaget kesamis på lur, serverer du denne sammen med din ovnsbakte ananas. I motsatt fall drar du på butikken for å kjøpe yoghurtis eller kesam.

Privacy Policy